luni, 16 noiembrie 2015

Frumoasa insula Corfu din Grecia



   Insula Corfu este localizata in Marea Ionica, in nord – vestul Greciei si este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Europa fiind supranumita “Insula de smarald”.
Despartita de Albania printr-o stramtoare a carei latime variaza intre 3 si 23 de kilometri, insula Corfu este intesata de casute albe, biserici realizate in stil bizantin si ramasite ale unor fortarete venetiene si temple grecesti inaltate in antichitate. De asemenea, este un loc ideal in Grecia pentru a petrece o vacanta frumoasa si este considerata a fi una dintre cele mai atractive zone din intreaga Europa. Cu nenumarate activitati potrivite atat celor ce isi doresc o vacanta activa cat si celor ce isi doresc doar sa se relaxeze, insula Corfu ofera turistilor posibilitati variate de petrecere a timpului liber. 
Indiferent ca alegeti sa explorati strazile orasului antic, Kassiopi, intemeiat de romani, sau pur si simplu sa va bucurati de o incursiune in Piata Spianada, situata in centrul orasului grecesc cu acelasi nume cu cel al insulei, cu siguranta nu veti regreta alegerea acestei destinatii.
Cunoscuta si sub denumirea de Kerkyra, asa cum o numesc localnicii, insula pare a fi desprinsa din mitologia greaca. Numele sau este legat de cel al zeitatilor Poseidon si Asopos. Legenda povesteste cum Poseidon a rapit-o pe frumoasa nimfa Kerkyra de de care se indragostise si a dus-o apoi pe aceasta insula ce i-a imprumutat in final numele. 

Cateva orase si statiuni din nordul insulei Corfu

Una dintre cele mai frumoase statiuni ale insulei este Paleokastritsa, ce detine sase plaje, un peisaj stancos si ape turcuaz ingradite de nisip auriu. Aici se afla cel mai cunoscut golf stancos din zona, La Grotta, ce este foarte apreciat de inotatorii cu spirit de aventura.
In nordul insulei Corfu se remarca doua asezari: orasul Acharavi si statiunea Roda. Orasul este caracterizat de un peisaj superb ce merita cu prisosinta vazut. De pe plaja, totodata si cea mai lunga plaja din insula Corfu, se pot vedea statiunea Roda, Muntii Albaniei si insula Erikoussa. Zona este perfecta pentru cei ce isi doresc un sejur linisitit, mai ales pentru familiile cu copii. Exista de asemenea si taverne si baruri ce isi asteapta clientii pana in zori de zi.
Statiunea Roda este punctul de plecare spre Pantokrator, cel mai inalt munte de pe insula, livezile de maslini ce se gasesc din belsug in aceste locuri sau situl arheologic al templului doric construit in secolul al V-lea i.Hr in cinstea zeului Apolo. Datorita vietii sale de noapte efervescente, Roda este potrivita amatorilor de distractie. Pe coasta estica se afla staiunea Kassiopi oferind de asemenea posibilitati variate de distractie.
La o distanta de aproximativ 35 de kilometri de orasul Corfu se afla Agios Georgios, o statiune mica ce dispune de un peisaj idilic. Caracteristica cea mai importanta a acestei asezari este faptul ca nu poarta amprenta activitatilor turistice ci este un colt de rai construit intr-un golf retras, cu imprejurimi de verdeata si plaja cu nisip auriu scaldat de ape cristaline. Este un loc perfect pentru relaxare. O alta statiune recomandata pentru un sejur de relaxare este Arillas, situata intre doua golfuri. Statiunea este deschisa si in afara sezonului estival, aici fiind organizate festivalurile vinului si berii cu participanti din intreaga lume. 
 Daca va doriti o plaja alcatuita din pietricele, atunci o desinatie ideala este statiunea Barbati ce ofera turistilor o plaja de peste un km si o mare cu ape cristaline si imbietoare.
Liapades este locul perfect pentru cei ce doresc sa faca drumetii si sa descopere si o alta latura a “Insulei de Smarald”. Zona turistica este concentrata in jurul plajei principale unde turistii pot alege intre numeroase baruri si restaurante.
Insula Corfu isi asteapta vizitatorii, atragand cu relieful sau variat si fiind capabila sa multumeasca si cele mai exigente gusturi in materie de turism. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu