joi, 10 septembrie 2015

Poinsettia – Craciunita cadou - legenda Craciunitei

Poinsettia – cunoscuta si sub denumirea de Craciunita, Floarea Craciunului sau Steaua Craciunului – este cea mai cautata floare din luna decembrie. Decoreaza frumos casele, birourile, vitrinele si aduce veselie in ochii privitorilor. Daca cautati bine inainte de sarbatori veti observa ca unele florarii ofera Craciunite cadou la minim 100 de RON cheltuiti in acea florarie online.
Deobicei cand cauti Craciunite prin florarii online veti vedea ca veti gasi Craciunite de diverse dimensiuni, ambalate simplu sau in vase speciale. Trebuie doar sa le spui specialistilor ce-ti doresti si ei te vor ajuta cu placer.
Si, pentru ca tot este o floare atat de populara in perioada sarbatorilor de iarna, sa vedem de unde provine Craciunita. Numele ei botanic este Euphorbia pulcherrima si este originara din Mexic si din America Centrala. Numele de Poinsettia i-a fost dat dupa cel care a dus-o pentru prima data in SUA, dr. Joel R. Poinsett. De altfel, in America, exista chiar Ziua Nationala a Poinsettia, pe 12 decembrie, tocmai pentru ca in ultima luna a anului este foarte cumparata si facuta cadou.
Obiceiul de a folosi Poinsettia sau Craciunita ca planta decorativa de Craciun este foarte vechi. La azteci, ea simboliza puritate, iar aceasta simbolistica a fost preluata si de catre primii crestini din Mexic, dupa care, obiceiul s-a raspandit prin lume. Legendele mexicane spun ca a existat un copil sarac, care, pentru ca nu isi permitea un dar pentru Hristos, in Ajunul Craciunului, ar fi cules niste plante de pe marginea unui drum, sa I le ofere. Copilului i s-ar fi spus ca in ochii lui Hristos este valoros si un dar umil, facut cu dragoste. Cand a dus plantele in biserica, acestea ar fi inflorit in rosu si verde, iar oamenii au considerat asta un miracol de Craciun.

Asadar, nu ezita sa faci cadou o Craciunita, pentru ca este o floare incarcata de simboluri si valoreaza mai mult decat alte daruri scumpe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu